Road2Tri deelnemer Nol Geurts wordt niet meer herkend op straat

 In Geen onderdeel van een categorie

Squadra Road2tri biedt trajecten aan binnen het bedrijfsleven om mensen te inspireren en om de fitheid van de werknemers te bevorderen. Nol Geurts, werkzaam bij TMC Group, is 3 maanden geleden begonnen aan het Road2Tri traject van Squadra en stond versteld van de veranderingen!

Road2Tri

Met het uitdagende Road2Tri traject begeleidt Squadra bedrijfsteams of individuele werknemers naar hun eerste triathlonwedstrijd. Het is bewezen dat samen sporten en samen overwinningen behalen mensen met elkaar verbindt en dus ideaal als teambuilding. Consultancy en engineeringbedrijf TMC Group heeft deze bijzondere kans met beide handen aangegrepen en heeft de medewerkers de mogelijkheid gegeven om met dit traject mee te doen. Nol Geurts: “Via TMC Group kwam ik in contact met Squadra. Er werd een pasta sessie georganiseerd waar alles over het traject werd uitgelegd. Ik werd meteen overdonderd door alle cijfers wat mogelijk was. Coach Rick van Squadra stelde uiteindelijk een vraag aan de werknemers van TMC Group: ‘Waarom zou jij dat niet kunnen? En toen dacht ik: ‘Ja, waarom ook niet?’”.

Fysieke en mentale veranderingen

Vorig jaar woog Nol 140 kilo en was er slecht aan toe; niet fit, overgewicht en diabetes 2. Na een lang traject kwam Nol

uiteindelijk met bepaalde patiënten in contact die hem lieten inzien dat hij zijn eetpatroon moest veranderen. In een jaar tijd is Nol 50 kilo afgevallen en kwam vlak daarna ook nog eens in aanraking met Road2Tri om zijn lichaam weer op een gezonde manier op te bouwen. Nol kreeg begeleiding van de professionele coaches van Squadra met het doel om uiteindelijk mee te doen aan een triathlon. Door de juiste coaching, kennis over het lichaam, bepaalde technieken, concentratie op de goede eigenschappen en door het grote doorzettingsvermogen van Nol is hij fysiek en mentaal een ander mens geworden.

“Ik ben afgevallen door het veranderen van mijn eetpatroon. Waardoor ik nu juist zoveel moet eten, komt door jullie! Het is onvoorstelbaar. Door het afvallen was ik een mager mannetje geworden, nu beginnen mijn spieren zich weer te tonen”, aldus Nol Geurts.

Squadra heeft Nol laten zien dat er mogelijkheden zijn binnen de sport voor iedereen. De professionele coaches van Squadra helpen de Raod2Tri atleten te denken in opties en mogelijkheden. “Vroeger

was ik echt een probleem denker, dingen die niet mogelijk waren. Ik zocht heel erg de

zekerheden. Jullie zijn in staat om mensen te motiveren om in te schrijven voor wedstrijden en daarvoor te werken. Ik heb echt een hele andere mindset nu!”.

Sporten kan écht leuk zijn

Een jaar geleden sportte Nol helemaal niet, maar daar is door het Road2Tri traject verandering in gekomen. Het sportschema van ‘de nieuwe’ Nol Geurts:

–       Dinsdag: hardlopen

–       Woensdag: fietsen, zwemmen, fietsen

–       Vrijdag: rennen

–       Zaterdag: fietsen, zwemmen, fietsen

–       Zondag: training met Squadra

“En dat vind ik ook nog eens leuk ook, haha!”, lacht Nol.

De grootste uitdaging voor Nol was de 5 kilometer hardlopen. Dat zou hij al heel bijzonder vinden als hij dat ooit zou kunnen. Na een aantal maanden hard trainen kan Nol nu op zijn gemak: 25 kilometer fietsen, 750 meter zwemmen en ook nog eens 5 kilometer hardlopen er achter aan. “Wat is dit super genieten! Wat een oud lichaam zomaar bij kan leren!”

Het leven van nu

Conditioneel is Nol veel stappen vooruit gegaan en dat heeft vele (kleine en grote) veranderingen met zich mee gebracht, zoals dat hij nu elke dag op zijn werk met de trap gaat naar de 22e etage en daagt graag collega’s uit; Nol is veel fitter en dat merkt hij in alles wat hij doet, hij is sneller en energieker; hij ziet nu in dat alles een proces is.

“Mijn looptempo is nu veel sneller en makkelijker. Zelfs de teckels willen niet meer met mij wandelen, waardoor ze ’s ochtends niet meer de bench uit willen komen. Vroeger stonden ze te trappelen om met mij te mogen wandelen, haha”.

Nol vond het waardevol dat zijn collega’s aanwezig waren bij dit proces. De collega’s van TMC Group hebben elkaar in een andere situatie meegemaakt, waardoor de band is veranderd op een positieve manier. Naast de individuele doelen van de werknemers was er ook een gemeenschappelijk doel en daar zijn ze samen voor gegaan.

“Maar toch een van mij mooiste ervaring die jullie mij gegeven hebben, is dat ik nu samen met mijn dochter kan rennen. Dat zou nooit gebeurd zijn geweest zonder Squadra en de kans die TMC Group ons heeft gegeven”.

Facebooktwitterlinkedinmail